Catarina
28 | Helsinki, Finland
Kauneusbloggaaja, Beauty blogger

cosmeticlandblog@gmail.com

Ylirasvoittuva päänahka? Lue tämä postaus!

Hei taas pitkästä aikaa! Kaikkea on ehtinyt tapahtua tässä kahden kuukauden blogibreikin aikana, mutta asioiden pitäisi nyt alkaa taas rullaamaan normaalisti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että postauksia tippuu blogiin taas säännöllisemmin :) Oon kuitenkin paljon jakanut somessa meikkijuttuja ja muuta hömppää. Jos somessa haluat seurailla mua, niin Instasta, Snäpistä ja Twitteristä löytää mut nimimerkillä @canipupu.
______________________________________________________________________________________

Vuoden 2017 ensimmäinen postaus on toteutettu yhteistyössä Hiusverkon kanssa. Suomen Hiusverkko on hiusten- ja kauneudenhoidontuotteisiin erikoistunut verkkokauppa, joka perustettiin vuonna 2007. Tuotemerkkejä löytyy laidasta laitaan. Hiustenhoidon puolelta mm. Tigi, Redken, Sim, Fudge, Batiste. Kauneudenhoidon puolelta taas mm. Cocoa Brown, Korres, Sensational. Verkkokaupan toimituskulut ovat alkaen 2.90€ alle 100g kirjelähetyksiin ja lopullisen summan näet ostoskorista, jonne toimituskulut päivittyvät.

Sain valita verkkokaupasta testiin muutaman tuotteen. Päädyin kolmeen hiustuotteeseen, jotka mahdollisesti auttaisivat rasvoittuvan päänahkani kanssa. Viime vuonna mulla on paljon ongelmia päänahan ihon kanssa, joten tällaiset tuotteet olivat juuri tarpeen! Valitsin kotimaisen Sim Sensitiven System 4 -tuotesarjasta kolme hiustuotetta. System 4 Therapeutic Hair Spa -sarja on dermatologisesti testattu, hajusteeton hiusten ja hiuspohjan terapiasarja, joka sisältää aktiivisia tehoaineita ja yrttiuutteita. Sarja pitää sisällään monia tuotteita hoitamaan ja ennaltaehkäisemään hiuspohjan häiriöitä ja ongelmia, kuten hilsettä, rasvoittumista, kutinaa ja yliherkkyyttä. Viime vuoden puolella kysyinkin blogikollegoilta tuotesuosituksia päänahan ongelmiin ja hyvin moni suositteli System 4 -tuotesarjaa!


Itse oon kärsinyt ylirasvoittuvasta päänahasta jo ties kuinka monet vuodet. Luulin koko nuoruusiän, että tämä varmasti helpottuisi jossain vaiheessa vielä. Kyllähän joka puolella nettiäkin puhutaan, että rasvoittuminen helpottuu, kun ei joka päivä pese tukkaa. Ei se kuulkaas niin helppoa ja yksikertaista olekaan! Yritin noudattaa tätä yleispätevää neuvoa, mutta tietämättäni pahensin päänahan tilaa entisestään. Lähellä niskaa hiusteni seasta löytyy outo ihottuman tapainen kohta. Se kutisee ja siitä silloin tällöin vuotaa kudosnestettä. Parturissa käynti ei ole helpottanut asiaa, koska vaalennusaineet tietysti vaurioittavat ihoa ja aina parturista kotiin lähtiessä ihottuma rupeaa vuotamaan kudosnestettä. Sen jälkeen ihossa on muutaman päivän kova kudosnesteköntti, joka lähtee vähitellen hiustenpesussa pois.

Viime vuonna syksyllä aloitettuani työt päiväkodissa, rupesin joka aamu pesemään hiukseni. Jos taas pesen hiukset illalla, ovat ne jo aamulla rasvoittuneet jonkin verran. Tietysti paksu ja raskas tukkanikin vaikuttaa asiaan. Tästä syystä siis pesen aina aamuisin hiukset. Huomasin päänahan heti voivan paremmin, kun sen pesi joka päivä! Tietysti joka päivä peseminen on kuivattanut päänahkaa ja samalla uskon sen herkistyneenkin jonkin verran.

Shale Oil Shampoo | 215ml / 13.90€


Ihastuin välittömästi System 4 sarjan Shale Oil Shampooseen ja ostinkin sitä jo itse lisää uuden samankokoisen sekä ison 500ml pullon! Erikoisshampoo sisältää liuskekiviöljyä (Shale Oil), joka tasapainottaa liiallista talineritystä sekä rauhoittaa kutiavaa ja ärtynyttä hiuspohjaa. Shampoota suositellaan myös seborrooisen ihottuman hoitoon. Epäilin itselläni olevan tätä ihottumaa, kun jossain vaiheessa päänahan rasvoittuminen oli jo päässyt niin huonoon kuntoon.

Shampoota vaahdotetaan hiuksiin kerran tai kaksi ja annetaan vaikuttaa 2-5 minuuttia. Shampoota tuntuu aina menevän pesukerroilla paljon, koska se ei vaahtoa mitenkään älyttömästi (etenkin silloin, kun hiukset ovat päässeet rasvoittumaan paljon). Moni varmasti vieroksuu shampoon vahvaa, yrttimäistä/lääkemäistä tuoksua, mutta siihen tottuu! Vinkki pesuun; älä päästä ainetta silmiin tai mielellään kasvoille ollenkaan. Se alkaa välittömästi viilentää ihoa ja silmissä se ei tunnu mukavalta. Päänahassa kylläkin!

Shampoo todella virkistää päänahkaa ja syväpuhdistaa samalla. Hiukset ovat pesun jälkeen todella puhtaat ja kiiltävät. Päänahkakin tuntuu taas aivan normaalilta! Tämä on oikeasti aivan maaginen tuote rasvoittuvalle päänahalle. Shampoo pesee kaiken ylimääräisen talin ja lian pois, ja tuloksena on putipuhdas päänahka ja hiukset. Käytän tätä n. kaksi kertaa kuukaudessa, mutta täytyisi yrittää käyttää enemmänkin. pH shampoossa on 5.7

Climbazole Scalp Tonic | 200ml / 13.90€

Climbazole Scalp Tonic on kaikille hiuslaaduille sopiva hoitoneste. Hiuspohjaan jätettävää hoitonestettä voi käyttää pesun jälkeen ja tarvittaessa pesujen välillä päivittäin. Hoitoneste hoitaa hiuspohjaa ja ehkäisee hilsettä ja kutinaa. Se edistää hiustenkasvua ja myös liuottaa kristallisoitunutta talia. Tämä hauskan kuuloinen aine Climbazole tehoaa hilseen aiheuttajasieneen/hiivaan. Pullossa on kätevä annostelunokka, jolla on helppo annostella hoitonestettä hiuspohjan iholle. Neste auttaa stimuloimaan mikroverenkiertoa, joka saattaa päänahassa tuntua kihelmöintinä. Itse en sitä tunne silloin, kun päänahan iho on terve ja ehjä.

Kerran niskassani oleva ihottumakohta kutisi aivan hillittömästi ja tuntui aivan kamalalle. Laitoin Scalp Tonicia siihen ja kieltämättä hoitoneste kirveli ihottumassa aivan järjettömästi. Hetken kuluttua kirvely kuitenkin lakkasi ja neste helpotti kutinaa ja näin rauhoitti ihottuma-aluetta.

Oon käyttänyt Scalp Tonicia vielä vasta muutamia kertoja, mutta jokaisella kerralla se on auttanut kutinaan ja hilseilyyn. Tämä on yksi niistä tuotteista System 4 -tuotesarjasta, jota moni suosittelee hiuspohjan ongelmiin ja tiedän nyt kyllä miksi! pH hoitonesteessä on 3.5.


Oil Cure Hair Mask | 215ml / 13.90€

Oil Cure Hair Mask saattaa olla jo joillekin tuttu tuote, kun tästä tuli pieni näytepullo joskus Livboxin mukana. Kyseessä on kuoriva ja ravitseva hiuspohjan hoitonaamio. Se hellästi kuorii hiuspohjan ihoa ja poistaa hilsettä. Kosteuttaa, rauhoittaa kutinaa ja punoitusta. Naamio lisää hiusten käsittelevyyttä sekä tuo kauniin kiillon ja pehmeyden. Naamio sopii kaikille hiuslaaduille.

Yllätyksekseni tässä on hyvin vähän mitään tuoksua ja ehkä parempi niin, koska naamion voi jättää shampoopesun jälkeen hiuksiin ja hiuspohjaan vaikuttamaan 5-30 minuutiksi. Itse jätän naamion aina puolesta tunnista tuntiin vaikuttamaan. Huuhtelun jälkeen tunne on kuin olisi syväpuhdistavalla shampoolla pessyt, mutta hiukset eivät jäänetkään takkuisiksi, vaan silkin sileiksi. Päänahan iho tuntuu aina naamion jälkeen ihanan puhtaalta ja hyvältä. Huomaan tämän auttavan ihoa ns. uudistumaan ja hiuksetkin saavat samalla tehopuhdistusta ja kosteutusta + älyttömän upean kiillon!

Ostin tätäkin jo lisää, että on sitten heti uusi pullo kädessä, kun vanha loppuu. Käytän naamiota kerran kuussa ja mielellään silloin, kun hiuksissani ei ole mitään suoraväriä. Shale Oil Shampoo ja Oil Cure Hair Mask (etenkin yhdessä!) pesevät suoravärejä hiuksista pois tehokkaasti, joten olen välttänyt näiden kahden tehokäyttöä niinä aikoina, kun tukka on ollut värikkäässä kunnossa ;) pH tässä on 3.
______________________________________________________________________________________

Edelleen joka päivä taistelen päänahkani kanssa, mutta jokapäiväinen hiustenpesu ja postauksessa mainitut erikoistuotteet auttavat asiaan paljon. Pyrin myös taas vähitellen syömään terveellisemmin, koska omalla ruokavaliolla voi olla suuri vaikutus päänahan ja hiusten kuntoon. 
Toivottavasti näistä tuotearvosteluista oli teille hyötyä ja omiakin vinkkejä rasvaisen päänahan hoitoon saa kertoa kommenteissa. Jos mieleen heräsi kysymyksiä jostain, kysy ihmeessä :)

Iso kiitos Hiusverkolle yhteistyöstä ja tuotteista! System 4 -tuotesarjan tuotteita voi ostaa Hiusverkon verkkokaupasta ja tällä hetkellä siellä onkin alet meneillään. Postauksessa mainitut tuotteet saa siis muutaman euron halvemmalla!
*Postauksessa olevat linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission.

Kommentit

  1. Jes, mä oon niin odottanut, että kirjoitat tästä aiheesta! Mulla on kans rasvoittuva päänahka eikä se ole juurikaan laantunut teini-iästä, pesujen vähentämisestä tai mistään muustakaan kikkailusta huolimatta. Pesen hiukset (tai siis päänahan) joka päivä ja pesuun monesti käytän syväpuhdistavaa shampoota, koska rasvoittuvalle päänahalle ei juurikaan ole muuta tarjolla. Toki käytän myös välillä "normaaleita" shampoita, ettei päänahka ja hiukset kuivu liikaa. Myös pesutaukoja oon oppinut pitämään, mutta ne onnistuvat vain hyvän föönauksen, muotoilutuotteiden ja kuivashampoon ansiosta. Teininä muuten kärsin hiuspohjan kutinasta, jos hiustenpesua yritti pitkittää, joten siitä oon huomannut, että pesu on rasvoittuvan päänahan a ja o. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin... innoissani unohdin mainita, että noita System 4 -tuotteita pitää kyllä ostaa kokeiluun, kun kerta sä sait niistä apua! :)

      Poista
    2. Yayy, vihdoin kirjoitin ;D
      Jooh, tuo syväputsari auttaa myös, muttei paljoa :/ Meillä on siis ihan samoja ongelmia! Niinhän tuo jokapäiväinen pesu on. Se on se avain tähän hommaan ;)

      Kannattaa kyllä testata, toivottavasti säkin löydät niistä avun! <3

      Poista
  2. Oil Curen maskia voi käyttää myös pikahoitoaineena tavallisen hoitoaineen tapaan ja se sopii myös ihovoiteena käytettäväksi. Itse käytän kasvoilla päivävoiteena ja käsien iholla jos meinaavat hilseillä. Jättää tosi pehmeäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tottakai voi :) Itsekin käytän joskus naamioita ihan hoitoaineen tilalla kiireessäkin, kun kaipaan vähän jotain extraa. Aijaa, no tuosta en olekaan koskaan aiemmin kuullut! Mikäs siinä, jos se auttaa :)

      Poista
  3. Itsellä tilanne muuttui kun aloin vaahdottamaan shampoon ennenkuin laitoin sen päähän. Hyviä vinkkejä. Tuttava kertoi että myös vedensuodatin voisi olla hyödyllinen, meillä kun se selkästi voisi olla puhtaampaa. Ainakin kun vertaa siihen minkälaista vesi on esimerkiksi meillä pohjoisessa mökillä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Yhteydenottolomake